WELKE PLAATS NEEMT BIO IN BIJ JOUW SPORTBEOEFENING?

WELKE PLAATS NEEMT BIO IN BIJ JOUW SPORTBEOEFENING?

De vier pijlers voor sportief succes

Wat onze sportactiviteit (individuele sport of teamsport, in de stad of in de open natuur) ook is, we vinden ons plezier in ons vermogen om onszelf dag na dag te overtreffen. Naarmate we hierin vorderen, worden we sterker, krachtiger en volhardender, maar niet ten koste van alles.

Om vooruitgang te boeken en onze fysieke capaciteiten te ontwikkelen, is het essentieel om voort te bouwen op de vier pijlers van sportief succes, of je nu een echte beginner, een gepassioneerde amateur of een ervaren atleet bent:

  • training;
  • voeding;
  • hydratatie;
  • herstel

Het respecteren van deze vier grondbeginselen is noodzakelijk voor jouw sportief succes.

Om je doel (welzijn, gezondheid of prestaties) te bereiken, moet je je richten op kwaliteit en geen van deze vier grondbeginselen verwaarlozen, anders komt niet alleen je lichaamsbalans in gevaar, maar ook jouw sportbeoefening.

Bij ISOSTAR begeleiden wij je nu al vier decennia lang bij elk van deze vier pijlers. Vandaag gaan we graag nog een stapje verder door je een nieuwe voedingservaring aan te bieden, het resultaat van de voedingsdeskundigheid van Isostar en onze biologische knowhow: heerlijke, eenvoudige EN doeltreffende recepten 

 

Training - Sporten, maar dat niet alleen!

Naast prestaties merken we dat meer en meer mensen in hun dagelijkse bezigheden en via sport op zoek zijn naar welzijn. Hierdoor worden we opnieuw verbonden met onszelf, met anderen en met onze omgeving. Om jouw passie onder goede omstandigheden te kunnen uitoefenen, moet je  teruggaan naar de basis: een goede voeding en een goede hydratatie.

Steeds meer mensen willen voor zichzelf zorgen door te sporten. Maar we worden ook steeds meer geconfronteerd met vervuilende stoffen en andere moleculen die schadelijk zijn voor de gezondheid en dus voor de prestaties.

Wist je bovendien dat intensieve sporters, die hun lichaam vele uren per week zeer intensief inspannen, hun lichaam cel- en spierschade toebrengen? Daarom raden alle sportcoaches, trainers en voedingsdeskundigen aan om (naast training) serieus en gedisciplineerd voor je lichaam te zorgen, met de nadruk op rust en herstel.

Om jouw sport met jouw behoeften te verenigen, is er maar één oplossing: een terugkeer naar een gezonde voeding, in overeenstemming met de huidige ecologische waarden en de saamhorigheid en het respect die de sportbeoefening in het algemeen uitdraagt.

Het is mogelijk te presteren zonder overbodige ingrediënten te gebruiken. Daarom hebben onze sportvoedingsexperts een heel nieuw assortiment biologische producten ontwikkeld, met meer respect voor jouw omgeving en jouw welzijn.

 

Voeding - Meer plezier, minder overbodigheid

Geconfronteerd met een veranderende wereld en een evoluerende maatschappij, is het als sporter onze plicht om ons lichaam meer te respecteren door het een gezondere voeding aan te bieden. Als we trainen met een opgeruimde geest, zonder ons zorgen te hoeven maken over wat er in onze reep of energiedrank zit, biedt dat meer ruimte voor inspanning en kunnen we onszelf overtreffen.

Onze sportvoedingsexperts hebben zich gericht op biologische ingrediënten van hoge voedingskwaliteit voor doeltreffende, eenvoudige en biologische recepten. Hiermee kun je op ontspannen wijze jouw training, sportseizoen of zelfs je hele carrière vormgeven.

 

Voor optimale vitaliteit en een energieboost tijdens het sporten, kun je een beroep doen op natuurlijke stimulerende ingrediënten zoals acerola.

Acerola (ook wel Barbadoskers genoemd) is een rode vrucht die wordt geoogst van een kleine wilde struik uit het Amazonegebied. Zijn belangrijkste eigenschap is dat hij veel vitamine C bevat (50 tot 100 keer meer dan een sinaasappel). Deze hoge biologische beschikbaarheid maakt Acerola tot een essentieel ingrediënt in gezondheidsvoeding, en meer nog, in sportvoeding. (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30150795/)

De vitamine C uit biologische acerola is van natuurlijke oorsprong en veroorzaakt geen enkel risico op overdosering, aangezien het perfect door het lichaam wordt geassimileerd (in geval van overmatige inname worden de in water oplosbare vitaminen via de urine uitgescheiden).

* De voordelen van vitamine C zijn wetenschappelijk gevalideerd, waardoor producten die er een aanzienlijke hoeveelheid van bevatten aanspraak kunnen maken op de effecten van vitamine C. Vitamine C draagt bij tot de werking van het immuunsysteem, de energiestofwisseling, de normale werking van het zenuwstelsel en het psychologisch systeem, tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress en de vermindering van vermoeidheid.

Meer dan 70 jaar wetenschappelijk onderzoek heeft de positieve effecten van acerola bevestigd. Het staat ook bekend om zijn verkwikkende, revitaliserende en stimulerende eigenschappen. Daarom hebben wij deze vrucht in alle producten van ons ISOSTAR BIO-assortiment verwerkt.

Probeer onze Biologische Energiegel met Grapefruit, die ook guarana en ginseng bevat om te profiteren van het positieve effect van acerola.

Omdat stimulatie niets is zonder een goede bron van energie, raden onze sportvoedingsdeskundigen kwaliteitskoolhydraten aan, zoals enkelvoudige suikers uit suikerriet of gedroogd fruit (vijgen, dadels, druiven, veenbessen...).

Eet je ze alleen, dan geven deze enkelvoudige koolhydraten je snel energie, maar in combinatie met een complexe koolhydraatbron (zoals haver, tarwe of maltodextrine) wordt de energie langdurig en geleidelijk afgegeven. Dit zal je uithoudingsvermogen en inspanningsweerstand verhogen. Als je een fan bent van intense of langdurige workouts, dan zijn onze Energy Sport Bio-repen perfect voor jou! 

Laten we eens kijken hoe je je voeding op je sportactiviteiten kunt aanpassen door middel van een voedingsplanning.

 

Een voedingsplanning voor een goede hydratatie en herstel

Onze teams van gepassioneerde specialisten zetten zich in om je tijdens je hele workout te begeleiden, ongeacht of jouw favoriete sportlocatie zich nu op 0, 500 of 8.000 meter hoogte bevindt.

We zullen niet ingaan op de details van het opstellen van een persoonlijk voedingsplan, maar we zullen de verschillende beschikbare voedingsoplossingen de revue laten passeren om je te helpen vooruitgang te boeken in jouw sport, afhankelijk van je eigen doelen. Voedingsevenwicht is een van de sleutels tot sportief succes.

Eiwitten voor spieropbouw

Om een evenwichtige stikstofbalans te handhaven (onze lichaamseiwitten bestaan van nature uit het chemische element stikstof), is het noodzakelijk het tekort aan te vullen veroorzaakt wordt door sportbeoefening en de afbraak van spier- en weefselcellen (pezen, ligamenten, huid, enz.). Daarom moet je complete eiwitten innemen die afkomstig zijn van kwaliteitsingrediënten. Dit geldt dubbel voor krachtsporten zoals krachttraining, impactsporten zoals hardlopen of trailrunning, of intensieve sporten zoals cross-training, atletiek of triatlon.

Een adequate eiwitinname helpt je ook om je spiermassa te behouden of te vergroten. Raadpleeg een voedingsdeskundige om de beste eiwithoeveelheden voor jou te bepalen.

Ons assortiment biologische eiwitproducten helpt je op weg naar je doel om je spiermassa in goede vorm te houden.

Een goede hydratatie om goed te presteren en te herstellen

Een goede hydratatie is essentieel om onze energiestofwisseling op gang te houden en onze temperatuur te regelen. Wist je dat uitdroging van slechts 2% leidt tot een prestatievermindering van ongeveer 20%? Tijdens trainingen en wedstrijden is het dus noodzakelijk om snel in je waterbehoefte te voorzien.

En aangezien het ook noodzakelijk is om voor en tijdens de inspanning koolhydraten binnen te krijgen, is het interessant om deze twee te combineren: water- en koolhydraatinname. Voor sessies die langer dan 1,5 uur duren, kun je in plaats van alleen water te drinken en een suikerhoudend voedingsmiddel te nuttigen, een sportdrank gebruiken (bij voorkeur isotoon) die je voorziet van de juiste hoeveelheid koolhydraten, water en mineralen (de beroemde elektrolyten). Isotone koolhydraatpoeders (d.w.z. poeders die de maagledigingstijd respecteren) helpen je om zonder belemmeringen te presteren en te genieten.

Deze dranken zijn ook ideaal bij het herstel, ongeacht welke sport. Onze experts raden aan om na een sportsessie ongeveer 1,5 keer het verloren vocht te drinken. Dit advies dient uiteraard geïndividualiseerd te worden voor het beste resultaat.

Kwaliteitskoolhydraten voor beschikbare energie

Tenslotte is het bij langdurige inspanning noodzakelijk om de spier- en cardiovasculaire belasting met koolhydraten te ondersteunen. De lichaamsreserves van glycogeen zijn over het algemeen voldoende om een workout van één tot drie uur vol te houden, afhankelijk van het niveau van de sporter. Daarom wordt een kleine, regelmatige inname van enkelvoudige en complexe koolhydraten aanbevolen: gewoonlijk 20 tot 60 gram om de 25 tot 45 minuten.

Kwaliteitskoolhydraten zitten met name in volkoren granen. Deze bevatten een goede hoeveelheid voedingsvezels (die de spijsvertering helpen reguleren), en zetmeel, een polysacharide die zeer energierijk is en gemakkelijk wordt verteerd.

We combineren verschillende soorten en bronnen van koolhydraten, en zorgen er in het bijzonder voor dat complexe koolhydraten worden ingenomen; zo wordt de glycemische index van onze voedselinname over het algemeen verlaagd en wordt reactieve hypoglykemie voorkomen. De verschillende koolhydraatproducten in ons biologisch assortiment bevatten allemaal verschillende bronnen van koolhydraten (enkelvoudige en/of complexe), afhankelijk van het product.

ISOSTAR wil sporters begeleiden in hun zoektocht naar voeding die past bij hun levensstijl. Daarom bieden wij je nu gezonde en eenvoudige  biologische producten aan, om je op de meest gezonde manier uit te laten blinken bij het uitoefenen van jouw sport!

Secure payment