Wij maken gebruik van cookies om u de beste ervaring te garanderen op onze website. U accepteert onze cookies door verder te gaan. Voor meer informatie, klik hier.  meer informatie  OK

 
 Marathon    
 VOEDINGSCOACHING 
Een succesvolle pasta party!

Tijdens de voorbereidingsfase, heeft voeding een prominente plaats. De pasta party is een ultiem moment om de glycogeenvoorraad te optimaliseren.
LEZEN
Basis van sportvoeding

Een goede voeding het hele jaar door staat borg voor een perfecte tolerantie van de sportactiviteiten, draagt bij tot betere prestaties en bevordert de recuperatie. Het beperkt ook minder goede prestaties en spierongevallen die zich kunnen voordoen tijdens...
LEZEN
Tekort aan mineralen

Tekort aan mineralen = achteruitgang van de prestatiesIn grote hoeveelheden of in kleine, zelfs minuscule hoeveelheden, mineralen zijn essentieel voor de goede werking van het lichaam. We laten ons licht even schijnen over 3 van hen.RisicosportersDe sporters...
LEZEN
Geen doping

Doping wordt gedefinieerd als een of meer overtredingen van de antidopingregels van de World Antidoping Code die dateert van maart 2003.
LEZEN
Energiebehoeften

In de voeding worden de calorieën (kcal) aangevoerd door 3 voedingsmiddelen: koolhydraten, vetstoffen en eiwitten.
LEZEN
Hydratatie en presteren

Bij regelmatige sportbeoefening is de vochtaanvoer van primordiaal belang. Gewoon drinken garandeert op zich nog niet dat de drank goed wordt gebruikt door het lichaam.
LEZEN
Sport en Glycemische Index

Het is belangrijk om de Glycemische Index van een voedingsmiddel te kennen om de voorraad koolhydraten goed te beheren voor, tijdens en na de inspanning.
LEZEN
Zuurstof en VO2 max

Om te leven heb je zuurstof nodig, en nog meer om sport te beoefenen. Zuurstof wordt enkel door de ademhaling aangevoerd. Waarom zijn zuurstof en de VO2 max zo belangrijk?
LEZEN
Belang van spirulina voor fysieke inspanningen

Natuurlijke spirulina is een goed voedingssupplement voor sporters, want het helpt bij de opbouw en het behoud van de spiermassa. Het optimaliseert de voorbereiding van de spieren tijdens de training en ook de recuperatie na de inspanning. Om de nieren niet...
LEZEN
Zoom op de spieren

De spieren zijn verantwoordelijk voor al onze bewegingen, opzettelijk of niet. Maar hoe zijn ze opgebouwd? Hoe werken ze? Welke voedingsmiddelen zijn nodig voor de contractie van de spieren?
LEZEN
Energiemetabolisme van de inspanning

Bij elke beweging, elke inspanning trekt de spier samen. Deze contractie vereist energie: ATP. Maar waar komt dat vandaan?
LEZEN