Blog

Ben je opzoek naar betrouwbare informatie over (sport)voeding en training? Onze experts geven je advies en informatie ter verbetering van je presentaties en het behalen van je doelen.

Mountainbiker op een open vlakte

Hydratatie speelt een belangrijke rol in de prestaties: 2% vochtverlies vermindert de prestaties met 20%. Voor een goede vochtbalans volstaat het niet om te drinken als je eenmaal op de fiets zit. Overzicht van een juiste hydratatie voor een goede prestatie.

Lees het artikel

Hardloper komt over de finish in marathon

Steeds meer mensen gaan de uitdaging aan om op een dag de marathon te lopen. Ook jouw uitdaging? Om helemaal tot het einde van de 42,195 km te gaan! Ontdek, alvorens je in dat avontuur te storten, de tips van de Isostar voedingsdeskundige.

Lees het artikel

Hardlopers tijdens een marathon.

Tijdens een marathon of een duurinspanning zijn uitputting van de glycogeenreserves en uitdroging de 2 belangrijkste remmende factoren op de prestatie. Om op de dag van de wedstrijd te kunnen beschikken over optimale water- en brandstofreserves, volg je het best de adviezen van de Isostar coach.

Lees het artikel

man die berg op rent

Pas op voor overtraining in het tussenseizoen, vaak het gevolg van een onbalans tussen trainingsomvang en -intensiteit en herstelperiodes. Wat zijn de oorzaken? Wat ertegen te doen?

Lees het artikel

Secure payment