Blog

Ben je opzoek naar betrouwbare informatie over (sport)voeding en training? Onze experts geven je advies en informatie ter verbetering van je presentaties en het behalen van je doelen.

Tijdens de zomerdagen wil jij toch ook genieten van een eiwitrijke smoothie bowl. Ons recept bevat veel fruit, eiwitten en is ook nog eens lekker. Lees snel hoe jij de smoothie bowl bereid!

Lees het artikel

Of je nu een ervaren hardloper of wielrenner bent, of net begint met deze sporten, één ding is duidelijk: een goede warming-up is essentieel voor een succesvolle en veilige trainingssessie. In dit artikel zullen we de voordelen van opwarmen bespreken en enkele effectieve opwarmtechnieken delen om je voor te bereiden op je volgende hardloop- of wielrensessie. 

Lees het artikel

Herstel na de training is net zo belangrijk als de training zelf. Met een goed herstel kan je lichaam spierweefsel herstellen en opnieuw opbouwen, ontstekingen verminderen en energievoorraden aanvullen. Verwaarlozing van herstel kan leiden tot spierpijn, vermoeidheid en een verminderd vermogen om optimaal te presteren tijdens toekomstige trainingen.

Lees het artikel

Een goede hydratatie is essentieel voor sporters om optimaal te kunnen presteren. Water is het hoofdbestanddeel van ons lichaam, en het speelt een vitale rol bij het regelen van onze lichaamstemperatuur, het smeren van gewrichten, en het transporteren van voedingsstoffen en zuurstof naar onze cellen. Uitdroging kan een aanzienlijke invloed hebben op de prestaties van een sporter, en het kan zelfs leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. In deze blogpost bespreken we het belang van goede hydratatie voor sporters en geven we tips om tijdens de training gehydrateerd te blijven. 

Lees het artikel

Nu het weer warmer wordt en de dagen langer, is het de perfecte tijd om buiten te gaan trainen. Buiten trainen biedt niet alleen een verandering van omgeving, maar ook diverse voordelen voor de gezondheid. In deze blogpost bekijken we de voordelen van buiten trainen en hoe je je lichaam van brandstof voorziet voor buiten trainen, zoals fietsen of hardlopen.  

Lees het artikel

We leven in een fast-paced wereld waar het makkelijk kan zijn om je gezondheid en welzijn te verwaarlozen. Tussen alle verplichtingen zoals werk en een sociaal leven kan het moeilijk zijn om tijd te vinden voor lichaamsbeweging. Je hoort het steeds vaker; een burn-out, stress, overgewicht, laag zelfvertrouwen. Allemaal aspecten van een gezonde levenstijl.

Het integreren van slechts 2,5 uur lichaamsbeweging in je wekelijkse routine kan echter aanzienlijke fysieke en mentale voordelen hebben. In deze blogpost zullen we enkele van deze voordelen in detail verkennen.

Lees het artikel

Vrouw rent in bos tussen de bloemen

Bij ISOSTAR begeleiden wij je nu al vier decennia lang bij elk van deze vier pijlers. Vandaag gaan we graag nog een stapje verder door je een nieuwe voedingservaring aan te bieden, het resultaat van de voedingsdeskundigheid van Isostar en onze biologische knowhow: heerlijke, eenvoudige EN doeltreffende recepten 

Lees het artikel

Mountainbiker op een open vlakte

Hydratatie speelt een belangrijke rol in de prestaties: 2% vochtverlies vermindert de prestaties met 20%. Voor een goede vochtbalans volstaat het niet om te drinken als je eenmaal op de fiets zit. Overzicht van een juiste hydratatie voor een goede prestatie.

Lees het artikel

Hardloper komt over de finish in marathon

Steeds meer mensen gaan de uitdaging aan om op een dag de marathon te lopen. Ook jouw uitdaging? Om helemaal tot het einde van de 42,195 km te gaan! Ontdek, alvorens je in dat avontuur te storten, de tips van de Isostar voedingsdeskundige.

Lees het artikel

Secure payment