Categorieën

Ben je opzoek naar betrouwbare informatie over (sport)voeding en training? Onze experts geven je advies en informatie ter verbetering van je presentaties en het behalen van je doelen.

Gezonde Energieboost: De Beste Snacks voor Duursporters

Het leven van een duursporter draait om uithoudingsvermogen, energie en het behalen van topprestaties. Of je nu traint voor een marathon, triatlon of gewoon regelmatig lange afstanden fietst, voeding speelt een cruciale rol in het ondersteunen van je prestaties. Het kiezen van de juiste snacks voor, tijdens en na het sporten kan je helpen om de nodige energie te krijgen, spieren te herstellen en je algehele welzijn te verbeteren. In dit artikel zullen we enkele gezonde en voedzame snacks bespreken die ideaal zijn voor duursporters. 

Lees verder

Het belang van hydratatie en vernieuwing na de winter

De winterperiode kan voor veel mensen een uitdaging zijn als het gaat om hydratatie en het behouden van een gezonde levensstijl. Het koude weer, gecombineerd met de neiging om minder te drinken en te bewegen, kan leiden tot uitdroging en een gebrek aan energie. Gelukkig brengt de lente niet alleen warmere temperaturen en verse bloesems, maar ook de mogelijkheid voor vernieuwing en herstellen. In deze blog leggen we de nadruk op het belang van hydratatie en vernieuwing na de winter en lichten we de hydraterende producten van Isostar uit om jou te helpen het beste uit dit seizoen te halen. 

Lees verder

Hoe motiveer je elkaar om fit te worden en te blijven?

Als het gaat om het naleven van een gezonde levensstijl, kan het soms moeilijk zijn om de motivatie hoog te houden. Gelukkig is er een krachtige manier om jezelf en anderen te helpen om fit te worden en te blijven: elkaar motiveren. In deze blog geven we een aantal tips hoe je dit kunt toepassen. 

Lees verder

Ontdek hoe sport kan bijdragen aan zelfliefde: Praktische tips voor sporters

Zelfliefde is de basis voor een gelukkig en gezond leven. Het hebben van een positieve relatie met jezelf is van cruciaal belang voor het opbouwen van zelfvertrouwen en het verminderen van stress en angst. En sport kan juist hierbij het verschil maken: sporten kan ons helpen om meer te houden van ons mooie lichaam en ons ook een gevoel van trots en voldoening geven. In deze blog zullen we uitleggen hoe sport kan helpen bij het ontwikkelen van meer zelfliefde. 

Lees verder

Nieuw jaar, nieuwe doelen: Hoe Isostar je kan helpen bij het behalen van sportieve ambities

De start van een nieuw jaar brengt altijd een gevoel van vernieuwing en mogelijkheden met zich mee. Het is een perfect moment om nieuwe doelen te stellen en jezelf uit te dagen op sportief gebied. Of je nu een ervaren atleet bent of net begint met sporten, het stellen van doelen kan je helpen om jezelf te motiveren en je vooruitgang te meten. In deze blog willen we je aanmoedigen om je sportieve doelen voor het jaar vast te stellen en bespreken we hoe Isostar je kan helpen om deze doelen te behalen. 

Lees verder

Hoeveel moet je drinken tijdens het sporten?

Een goede hydratatie is essentieel voor sporters om optimaal te kunnen presteren. Water is het hoofdbestanddeel van ons lichaam, en het speelt een vitale rol bij het regelen van onze lichaamstemperatuur, het smeren van gewrichten, en het transporteren van voedingsstoffen en zuurstof naar onze cellen. Uitdroging kan een aanzienlijke invloed hebben op de prestaties van een sporter, en het kan zelfs leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. In deze blogpost bespreken we het belang van goede hydratatie voor sporters en geven we tips om tijdens de training gehydrateerd te blijven. 

Lees verder

Wat zijn de voordelen aan buiten sporten?

Nu het weer warmer wordt en de dagen langer, is het de perfecte tijd om buiten te gaan trainen. Buiten trainen biedt niet alleen een verandering van omgeving, maar ook diverse voordelen voor de gezondheid. In deze blogpost bekijken we de voordelen van buiten trainen en hoe je je lichaam van brandstof voorziet voor buiten trainen, zoals fietsen of hardlopen.  

Lees verder

Waarom is 2,5 uur per week sporten zo belangrijk?

We leven in een fast-paced wereld waar het makkelijk kan zijn om je gezondheid en welzijn te verwaarlozen. Tussen alle verplichtingen zoals werk en een sociaal leven kan het moeilijk zijn om tijd te vinden voor lichaamsbeweging. Je hoort het steeds vaker; een burn-out, stress, overgewicht, laag zelfvertrouwen. Allemaal aspecten van een gezonde levenstijl.

Het integreren van slechts 2,5 uur lichaamsbeweging in je wekelijkse routine kan echter aanzienlijke fysieke en mentale voordelen hebben. In deze blogpost zullen we enkele van deze voordelen in detail verkennen.

Lees verder

Secure payment