Categorieën

Ben je opzoek naar betrouwbare informatie over (sport)voeding en training? Onze experts geven je advies en informatie ter verbetering van je presentaties en het behalen van je doelen.

Hoe bereken je jouw energiebehoeften en het aantal calorieën dat je moet eten? Een gids voor optimale voeding

Het begrijpen van jouw energiebehoeften en het juiste aantal calorieën dat je moet eten, is essentieel voor het handhaven van een gezonde levensstijl. Of je nu wilt afvallen, aankomen of gewoon jouw huidige gewicht wilt behouden, het kennen van jouw caloriebehoefte is de sleutel tot succes. In deze blogpost zullen we bespreken hoe je jouw energiebehoeften kunt berekenen en hoe je het juiste aantal calorieën kunt eten om jouw sportdoelen te bereiken. 

Lees verder

Het belang van een nieuw trainings- en voedingsschema

Sporten is niet alleen een geweldige manier om fit te blijven, maar het is ook een effectieve manier om stress te verminderen en je algemene gezondheid te verbeteren. Of je nu een doorgewinterde atleet bent of net begint met sporten, het is cruciaal om een goed trainings- en voedingsschema te hebben om de gewenste resultaten te bereiken. In deze blog gaan we dieper in op het belang van een nieuw trainings- en voedingsschema en waar je rekening mee moet houden als duursporter. 

Lees verder

Trainingstips voor atleten: Verover marathons met onze trainingstips voor de beste evenementen in de Benelux

Het lopen van een marathon vereist een goede voorbereiding en training. Als atleet is het belangrijk om jezelf fysiek en mentaal voor te bereiden op zo'n uitdagende race. In deze blog delen we waardevolle trainingstips specifiek gericht op marathons, samen met een handig schema van alle toffe marathons in de Benelux. Of je nu een doorgewinterde marathonloper bent of net begint met je trainingsreis, bij Isostar vind je nuttige informatie om je voor te bereiden op je volgende grote uitdaging. 

Lees verder

Optimale brandstof voor marathonlopers: voedingstips voor succesvolle wedstrijdvoorbereiding

Als marathonloper weet je als geen ander dat de weg naar de finish niet altijd gemakkelijk is. Het vergt toewijding, training en een sterk lichaam om je doel te bereiken. Maar er is nog een essentieel element dat vaak over het hoofd wordt gezien: voeding. Het juiste dieet kan het verschil maken tussen een succesvolle race en een moeilijke strijd. In deze blog delen we waardevolle voedingstips om jouw wedstrijdvoorbereiding voor de volgende marathon naar een hoger niveau te tillen. 

Lees verder

Gezonde Energieboost: De Beste Snacks voor Duursporters

Het leven van een duursporter draait om uithoudingsvermogen, energie en het behalen van topprestaties. Of je nu traint voor een marathon, triatlon of gewoon regelmatig lange afstanden fietst, voeding speelt een cruciale rol in het ondersteunen van je prestaties. Het kiezen van de juiste snacks voor, tijdens en na het sporten kan je helpen om de nodige energie te krijgen, spieren te herstellen en je algehele welzijn te verbeteren. In dit artikel zullen we enkele gezonde en voedzame snacks bespreken die ideaal zijn voor duursporters. 

Lees verder

Het belang van hydratatie en vernieuwing na de winter

De winterperiode kan voor veel mensen een uitdaging zijn als het gaat om hydratatie en het behouden van een gezonde levensstijl. Het koude weer, gecombineerd met de neiging om minder te drinken en te bewegen, kan leiden tot uitdroging en een gebrek aan energie. Gelukkig brengt de lente niet alleen warmere temperaturen en verse bloesems, maar ook de mogelijkheid voor vernieuwing en herstellen. In deze blog leggen we de nadruk op het belang van hydratatie en vernieuwing na de winter en lichten we de hydraterende producten van Isostar uit om jou te helpen het beste uit dit seizoen te halen. 

Lees verder

Hoe motiveer je elkaar om fit te worden en te blijven?

Als het gaat om het naleven van een gezonde levensstijl, kan het soms moeilijk zijn om de motivatie hoog te houden. Gelukkig is er een krachtige manier om jezelf en anderen te helpen om fit te worden en te blijven: elkaar motiveren. In deze blog geven we een aantal tips hoe je dit kunt toepassen. 

Lees verder

Ontdek hoe sport kan bijdragen aan zelfliefde: Praktische tips voor sporters

Zelfliefde is de basis voor een gelukkig en gezond leven. Het hebben van een positieve relatie met jezelf is van cruciaal belang voor het opbouwen van zelfvertrouwen en het verminderen van stress en angst. En sport kan juist hierbij het verschil maken: sporten kan ons helpen om meer te houden van ons mooie lichaam en ons ook een gevoel van trots en voldoening geven. In deze blog zullen we uitleggen hoe sport kan helpen bij het ontwikkelen van meer zelfliefde. 

Lees verder

Nieuw jaar, nieuwe doelen: Hoe Isostar je kan helpen bij het behalen van sportieve ambities

De start van een nieuw jaar brengt altijd een gevoel van vernieuwing en mogelijkheden met zich mee. Het is een perfect moment om nieuwe doelen te stellen en jezelf uit te dagen op sportief gebied. Of je nu een ervaren atleet bent of net begint met sporten, het stellen van doelen kan je helpen om jezelf te motiveren en je vooruitgang te meten. In deze blog willen we je aanmoedigen om je sportieve doelen voor het jaar vast te stellen en bespreken we hoe Isostar je kan helpen om deze doelen te behalen. 

Lees verder

Secure payment